Rapport fra medlemstur til Malm

Rapport fra medlemstur til Malm

Publisert av Elin Moxnes den 01.12.22. Oppdatert 12.02.23.

Tekst og foto: Elin Moxnes

September 2022; endelig ble det mulig for medlemmer å bli med på tur igjen. Etter to år med pandemi ble turen fullbooket veldig fort, og 58 spente og glade deltagere fikk først en deilig frokosttallerken på Hjelseng gård i Stjørdal. Ola Hjelseng fortalte med innlevelse om gårdens lange historie før vi satte kursen videre nordover. På grunn av sykdom kunne vi ikke besøke Falstadsenteret som planlagt, derimot hadde Klostergården på Tautra mulighet til å ta imot oss på kort varsel. De serverte oss en nydelig gulrotkake og kaffe. Også her var det fint å få høre litt om stedets historie.

Vi ankom Quality Hotel Grand på Steinkjer i god tid før middag. Det var topp stemningen i bussen på vei til Malm, og da vi ankom fikk deltagerne en hyggelig overraskelse. Evy Kasseth Røsten som er herfra, dukket opp i bussen og fortalte om bakgrunnen for forestillingen som hun fikk ideen til å lage, hva forestillingen dreide seg om: motsetningene mellom ledelse og gruvearbeidere, en vanskelig og rørende kjærlighetshistorie, humor og mye flott sang. Det ble både latter og tårer. Urpremieren var i 2008. Tilbake på hotellet ble det nattmat og hyggelig samvær.

Etter frokost neste dag, gikk turen sørover til Inderøya og «Den Gylne Omvei». Her besøkte vi Gangstad Gårdsysteri og Gulburet. Begge steder fikk vi historien om stedene, smaksprøve og mulighet for litt handel. Inderøysodd ble senere servert oss på Øynaparken, innerst i Trondheimsfjorden. Her er det en fantastisk utsikt over det vakre kulturlandskapet og Inderøya. Det ble heldigvis besøk på Falstadsenteret til slutt, noe som mange hadde sett fram til.

En stor takk til alle de positive deltagerne, dere sørger for at turene våre blir vellykket. Takk for alle fine tilbakemeldinger, og tusen takk til Orklareiser og sjåfør Morten Sivertsen.

På spørsmål om det blir tur til neste år er svaret JA. Hvis alt går etter planen, blir det Røros og ELDEN 26. og 27. juli 2023 med diverse andre opplevelser og besøk i naturlig nærhet. Det er ti år siden venneforeningen var der sist, så det er på tide å ta turen igjen.

 

To sittende ved middagsbord og spiser sodd  Evy med mikrofon i bussen

Mange mennesker rundt et middagsbord  Fra utescenen hvor det står en gammel blå lastebil