Foredrag og avduking av plakett

Foredrag og avduking av plakett

Publisert av Lene Fjellstad den 01.03.23.

 

Styret ønsket å se om det er grunnlag for sosialt og faglig treff også på dagtid, ut fra erkjennelsen at mange medlemmer ikke har arbeidstid da. Vi inviterte til samvær og enkel servering, med påfølgende foredrag.

Teaterhistoriker Annabella Skagen holdt foredraget Teater i Trondhjem før 1816. Hun tok oss med inn i en ukjent, men uhyre spennende del av byens teaterhistorie. Vi ble med til tida før 1816, altså før teatervirksomheten fikk tilhold i bygningene i Prinsens gate. Borgerskapet, med solide røtter i europeisk kultur, brukte hverandres romslige hjem til å spille for hverandre. De framførte fra datidas lødige teaterlitteratur, men også stykker som skulle bygge opp under og forsterke nasjonalfølelsen – vi er i tida rett før 1814! Hun ga oss et levende inntrykk av en kultur som få av oss visste om. Hjertelig takk til Annabella, som vi gjerne vil ha tilbake igjen med nye kapitler fra byens teaterhistorie. Vi har en plan for oppfølging … Følg med!

Vi inviterte også teatrets ansatte som hadde anledning og lyst, til å høre foredraget. Det var hyggelig å se at både ledelsen med teatersjef Elisabeth Egseth Hansen og teaterdirektør Berit Tiller kom, og en del andre ansatte.

Rett før foredraget avduket vi en plakett som minner om at Teatrets Venner har bidratt i den omfattende oppussinga av teatret i 2019. Vi sørget for at Hylla har fått både utseende og innredning som står i stil med resten av teatret. Nå er det dokumentert!

 

Foredragsholder Annabella Skagen i aksjon.